Zoek
Sluit dit zoekvak.

All-in-Two luiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Hieronder lees je alles over de All-in-Two luier. Heb je toch nog vragen?

All-in-two luiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Hieronder lees je alles over de All-in-Two luier. Heb je toch nog vragen?

Wat is een All-in-Two luier?

Een All-in-Two luier is een luier die je omdoet als 1 deel, maar die wel uit meerdere onderdelen bestaat. Vaak is het een waterdicht overbroekje, waar je een absorberende inlegger in vastmaakt met drukknoopjes of klittenband.

Andere namen voor een All-in-Two luier zijn ook wel een Snap-in-One of een inleggersysteem.


De buitenkant van een All-in-Two luier is een waterdicht broekje. De absorberende inleggers die je erin kan klikken, kunnen gemaakt zijn van bamboe, katoen, hennep of een mix van deze stoffen. Je kan de absorptie makkelijk aanpassen aan wat je kindje nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld een kindje dat veel plast? Dan kan je er een extra dikke of dubbele inlegger in klikken. Terwijl je voor een kindje dat weinig plast dan maar 1 inlegger hoeft te gebruiken.


Het voordeel van een All-in-Two systeem is dus dat je zelf een beetje kan spelen met de absorptie. De luier is aanpasbaar aan wat jouw kindje nodig heeft. Een ander voordeel, is dat je de luier gewoon in 1 handeling om kan doen. Je hoeft dus maar 1 luier om te doen, die je van tevoren kan voorbereiden, zodat het verschonen heel snel kan.

Met wasbare luiers bespaar je

Luiers per kind
% van het restafval
kilo luiers per jaar

Hoe gebruik je een All-in-Two luier?

Bij een All-in-Two luier heb je een aantal stappen bij het verschonen.

Pak een schone luier uit de kast/la en maak deze klaar voor gebruik. Dit betekent dat je de inleggers kiest die je wilt gebruiken, deze in de luier klikt en de luier op maat maakt (indien noodzakelijk).

Inlegvellen zijn dunne velletjes die gebruikt worden om de ontlasting op de vangen. Leg deze bovenop de luier, zodat het inlegvel tussen de billetjes en de luier zit. Probeer het inlegvel zo neer te leggen dat hij de hele inlegger bedekt.

Leg de luier onder billen van je kindje, met de achterkant ongeveer ter hoogte van de navel. Vouw de luier naar voren en doe deze dicht met klittenband of drukknopen.

Duw het overbroekje met je vingers nog even extra in de liezen van je kindje. Als je dat niet doet, kan het zijn dat er striemen op de bovenbeentjes komen en dat is niet de bedoeling.

Check of je geen absorberende stof of stukken inlegvel ziet. Alles moet binnen de luier zitten. Kijk ook even of de luier goed aansluit. Dit doe je door de knie van je kindje even richting zijn neus te doen en dan onder het been te kijken. Zie je hier een kier tussen de luier en de huid? Dan sluit de luier niet goed aan en mag hij wat strakker.

Waar koop je wasbare luiers?

Bij de winkels die lid zijn van de Branchevereniging Wasbare Luiers! Ben je ook ondernemer en actief met wasbare luiers? Word lid van de BVWL en maak deel uit van een netwerk vol met betrokken ondernemers. Benieuwd? Lees alles op de pagina ‘lid worden‘.  

MEER WETEN?

Op deze website hebben wij alle essentiële informatie over wasbare luiers gebundeld. Klik op een onderdeel, lees alles en… kom je er dan toch niet helemaal uit? Klik dan door voor persoonlijk advies naar één van de winkels die de luiers verkopen.

Informatie

Over wasbare luiers

Over ons