Zoek
Sluit dit zoekvak.

Accessoires

Bij het gebruik van wasbare luiers zijn er bepaalde accessoires om je leven net iets makkelijker te maken. Hieronder zie je welke dat zijn. Heb je toch nog vragen?

Accessoires

Bij het gebruik van wasbare luiers zijn er bepaalde accessoires om je leven net iets makkelijker te maken. Hieronder zie je welke dat zijn.

Rondom je commode

Wetbags zijn tasjes die zijn gemaakt van dezelfde waterdichte stof als een overbroekje. Een wetbag wordt gebruikt om de onderweg luiers in te bewaren totdat je ze thuis in de luieremmer kan doen. Wetbags zijn waterdicht en geurdicht.

Een inlegvel is een soort dun papieren velletje dat je op de luier legt, tussen de billen van je kindje en de luier. Inlegvellen worden gebruikt om de vaste ontlasting makkelijk uit de luier te kunnen verwijderen. Zodat je poepluiers na gebruik niet hoeft uit te spoelen, maar meteen in de luieremmer kan gooien. Je wasmachine krijgt eigenlijk alles wel goed schoon, het enige wat wasmachines niet kunnen, is de vaste delen van de ontlasting verwerken. Dat zijn bijvoorbeeld maïskorrels, stukjes champignon, rozijntjes, al die delen die je terugvindt in de ontlasting. Met een inlegvelletje op de luier die de poep opvangt, verwijder je deze makkelijk uit de luier.

Vieze luiers verzamel je meestal in een luieremmer. Het is heel handig om in zo’n luieremmer een wasnet of een zogenaamde pail liner te hangen. Dit is een zak die is gemaakt van hetzelfde waterdichte materiaal als de overbroekjes. Eigenlijk een soort wasbare vuilniszak. Als je deze, of een wasnet in je luieremmer hangt, kan je de vieze luiers heel makkelijk in één keer in de wasmachine tillen.

Als je wasbare luiers gebruikt, is de stap naar wasbare billendoekjes ook maar heel klein. Ze zijn makkelijk, omdat ze gewoon bij de luier in de luieremmer gegooid kunnen worden, ze zijn erg zacht voor de huid van je kindje en het scheelt weer wat afval.

Wasbare billendoekjes zijn eigenlijk gewoon dunne, zachte doekjes, die je nat maakt en daarna gebruikt zoals je dat ook met een wegwerpbillendoekje zou doen. Als je kindje gepoept heeft, kan je de dikste ontlasting weghalen met een wegwerpdoekje en daarna na poetsen met een wasbaar billendoekje. Er zijn ook allerlei zachte oliën verkrijgbaar die je op de doekjes kan doen, zodat de huid van je kindje goed beschermd en lekker zacht blijft.

 

Met wasbare luiers bespaar je

Luiers per kind
% van het restafval
kilo luiers per jaar

Waar koop je wasbare luiers?

Bij de winkels die lid zijn van de Branchevereniging Wasbare Luiers! Ben je ook ondernemer en actief met wasbare luiers? Word lid van de BVWL en maak deel uit van een netwerk vol met betrokken ondernemers. Benieuwd? Lees alles op de pagina ‘lid worden‘.  

MEER WETEN?

Op deze website hebben wij alle essentiële informatie over wasbare luiers gebundeld. Klik op een onderdeel, lees alles en… kom je er dan toch niet helemaal uit? Klik dan door voor persoonlijk advies naar één van de winkels die de luiers verkopen.

Informatie

Over wasbare luiers

Over ons