Zoeken
Sluit dit zoekvak.

All-in-One luiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Hieronder lees je alles over de All-in-One of Alles-in-Een luier. Heb je toch nog vragen?

All-in-one luiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Hieronder lees je alles over de All-in-One of Alles-in-Een luier. Heb je toch nog vragen?

Wat is een All-in-One luier?

Een All-in-One luier is, zoals de naam al zegt, een luier waarbij alles in één zit. Het is een luier waarbij het absorberende deel en het waterdichte deel aan elkaar vast zitten. Dat is handig, want je hoeft maar 1 luier om te doen en je hoeft nooit delen bij elkaar te zoeken.

All-in-One luiers heb je in verschillende varianten. Sommigen hebben inleggers die je kan uitklappen, anderen hebben alleen een absorberende stof aan de binnenkant en je hebt ook nog hybride soorten. Maar allemaal hebben ze gemeen dat de luier bestaat uit 1 deel waarbij alle materialen aan elkaar vast zitten.

Het absorberende materiaal kan gemaakt zijn van katoen, bamboe, hennep of een mix van deze stoffen. Vaak zit er tussen de beentjes een dikkere laag ingenaaid, zodat de luier veel vocht kan absorberen.

Met wasbare luiers bespaar je

Luiers per kind
% van het restafval
kilo luiers per jaar

Hoe gebruik je een All-in-One luier?

Bij een All-in-One luier heb je een aantal stappen bij het verschonen.

Pak een schone luier uit de kast/la en maak deze klaar voor gebruik. Dit betekent dat je eventuele inleggers toevoegt en de luier op maat maakt (indien noodzakelijk)

Inlegvellen zijn dunne velletjes die gebruikt worden om de ontlasting op de vangen. Leg deze bovenop de luier, zodat het inlegvel tussen de billetjes en de luier zit.

Leg de luier onder billen van je kindje, met de achterkant ongeveer ter hoogte van de navel. Vouw de luier naar voren en doe deze dicht met klittenband of drukknopen.

Duw zowel de luier met 1 vinger nog even extra in de liezen van je kindje. Als je dat niet doet, kan het zijn dat er striemen op de bovenbeentjes komen en dat is niet de bedoeling.

Check of je geen absorberende stof of stukken inlegvel ziet. Alles moet binnen de luier zitten. Kijk ook even of de luier goed aansluit. Dit doe je door de knie van je kindje even richting zijn neus te doen en dan onder het been te kijken. Zie je hier een kier tussen de luier en de huid? Dan sluit de luier niet goed aan en mag hij wat strakker.

Waar koop je wasbare luiers?

Bij de winkels die lid zijn van de Branchevereniging Wasbare Luiers! Ben je ook ondernemer en actief met wasbare luiers? Word lid van de BVWL en maak deel uit van een netwerk vol met betrokken ondernemers. Benieuwd? Lees alles op de pagina ‘lid worden‘.  

MEER WETEN?

Op deze website hebben wij alle essentiële informatie over wasbare luiers gebundeld. Klik op een onderdeel, lees alles en… kom je er dan toch niet helemaal uit? Klik dan door voor persoonlijk advies naar één van de winkels die de luiers verkopen.

Informatie

Over wasbare luiers

Over ons