Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pocketluiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Op deze pagina behandelen wij alle informatie over ‘pocketluier’. Heb je toch nog vragen?

Pocket luiers

Er zijn verschillende soorten wasbare luiers. Op deze pagina behandelen wij alle informatie over ‘pocketluier’. Heb je toch nog vragen?

Wat is een Pocketluier?

Een pocketluier heeft een waterdichte buitenkant met daaraan vast een zachte stof. Tussen deze 2 lagen is een ruimte voor absorberende inleggers: De pocket. Scroll door om te leren hoe je een pocketluier gebruikt.

Met wasbare luiers bespaar je

Luiers per kind
% van het restafval
kilo luiers per jaar

Hoe gebruik je een pocketluier?

Bij een pocketluier heb je een aantal stappen bij het verschonen.

Kies welke absorberende inleggers je in de luier wilt doen en hoeveel. Schuif deze in de pocket. Maak de luier op maat, indien van toepassing.

Inlegvellen zijn dunne velletjes die gebruikt worden om de ontlasting op de vangen. Leg deze bovenop de luier, zodat het inlegvel tussen de billetjes en de luier zit.

Leg de luier onder billen van je kindje, met de achterkant ongeveer ter hoogte van de navel. Vouw de luier naar voren en doe deze dicht met klittenband of drukknopen. Er zijn een aantal dingen waar je hierbij op moet letten (zie afbeelding onder deze stappen).

Duw zowel het overbroekje als de luier met 1 vinger nog even extra in de liezen van je kindje. Als je dat niet doet, kan het zijn dat er striemen op de bovenbeentjes komen en dat is niet de bedoeling.

Check of je geen absorberende luier of inlegvelletje meer ziet. Alles moet binnen het overbroekje zitten. Kijk ook even of de luier goed aansluit. Dit doe je door de knie van je kindje even richting zijn neus te doen en dan onder het been te kijken. Zie je hier een kier tussen de luier en de huid? Dan sluit de luier niet goed aan en mag hij wat strakker.

Waar koop je wasbare luiers?

Bij de winkels die lid zijn van de Branchevereniging Wasbare Luiers! Ben je ook ondernemer en actief met wasbare luiers? Word lid van de BVWL en maak deel uit van een netwerk vol met betrokken ondernemers. Benieuwd? Lees alles op de pagina ‘lid worden‘.  

MEER WETEN?

Op deze website hebben wij alle essentiële informatie over wasbare luiers gebundeld. Klik op een onderdeel, lees alles en… kom je er dan toch niet helemaal uit? Klik dan door voor persoonlijk advies naar één van de winkels die de luiers verkopen.

Informatie

Over wasbare luiers

Over ons