Search
Close this search box.

Kinderdagverblijven en gastouders

Wasbare luiers in de kinderopvang

Steeds vaker krijgen kinderopvangorganisaties en gastouders de vraag van ouders of ze hun kindje wasbare luiers mee mogen geven. Helaas krijgen ouders nog vaak ‘nee’ te horen, omdat leidsters niet met wasbaar zouden willen werken. Onbekend maakt immers onbemind.

Gelukkig zijn er steeds meer opvanglocaties waar wasbaar wel welkom is! De Branchevereniging ondersteunt uw organisatie graag in de transitie naar wasbaar, of een combi van wegwerp en wasbaar.

Informatie en begeleiding

De Branchevereniging ondersteunt organisaties graag bij de overgang naar het gebruik van wasbare luiers. Bent u gastouder of werkzaam op een kinderdagverblijf en zou u graag meer informatie over wasbare luiers willen ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen onder andere ondersteunen door:

  • Een informatiebijeenkomst voor medewerkers te organiseren en faciliteren
  • Een informatiebijeenkomst voor ouders te organiseren en faciliteren
  • Een pilot binnen uw organisatie op te zetten en te begeleiden
  • Contact te leggen met de gemeente en eventuele subsidiemogelijkheden te onderzoeken

Wij hebben specialisten binnen de Branche die al eerder kinderdagverblijven hebben geholpen met omschakelen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal over Partou Kinderopvang.

Wasbaar welkom!

De Branchevereniging Wasbare Luiers ondersteunt het stickerinitiatief van Zero Waste Nederland. Met deze sticker kunnen kinderdagverblijven en gastouders duidelijk zichtbaar maken aan ouders dat wasbare luiers welkom en normaal zijn.

De sticker wordt op een goed zichtbare plek geplakt, bij voorkeur bij de entree. Het plaatsen van de sticker neemt mogelijke bezwaren weg bij ouders om wasbare luiers mee te nemen en geeft de gelegenheid aan zowel organisaties als bezoekers om actief het gesprek hierover aan te gaan.

 

Informatie

Over ons

Deze website krijgt een nieuwe schone broek!

Een nieuwe stijl, indeling en ga zo maar door. Spot je een foutje? Geef het aan ons door.