Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kinderdagverblijven (KDV) & gastouders

Als kinderdagverblijf (KDV) of gastouder speelt u een enorm belangrijke rol in de informatievoorziening over en rondom luiers. Wellicht krijgt u vaker de vraag naar wasbare luiers en weet u niet zo goed hoe of wat?! Wij helpen graag! Concrete vragen?

KDV & Gastouder

Als kinderdagverblijf of gastouder speelt u een enorm belangrijke rol in de informatie-voorziening over en rondom luiers. Wellicht krijgt u vaker de vraag naar wasbare luiers en weet u niet zo goed hoe of wat?! Wij helpen graag!

Wasbare luiers in de opvang (KDV/gastouder)

Steeds vaker krijgen kinderopvangorganisaties en gastouders de vraag van ouders of ze hun kindje wasbare luiers mee mogen geven. Helaas krijgen ouders nog vaak ‘nee’ te horen, terwijl er steeds meer opvanglocaties zijn waar wasbaar wel welkom is! Wij ondersteunen uw organisatie graag in de transitie naar wasbaar, of een combi van wegwerp en wasbaar.

Informatie & begeleiding voor KDV/Gastouders

De Branchevereniging ondersteunt organisaties graag bij de overgang naar het gebruik van wasbare luiers. Wij kunnen onder andere ondersteunen door:

  • Een informatiebijeenkomst voor medewerkers te organiseren en faciliteren.
  • Een informatiebijeenkomst voor ouders te organiseren en faciliteren.
  • Een pilot binnen uw organisatie op te zetten en te begeleiden
    Contact te leggen met de gemeente en eventuele subsidie-mogelijkheden te onderzoeken.

Met wasbare luiers bespaar je

Luiers per kind
% van het restafval
kilo luiers per jaar

CASE: Om naar wasbare luiers

Wij hebben specialisten binnen de Branche die al eerder kinderdagverblijven hebben geholpen met omschakelen. Lees hier bijvoorbeeld het verhaal over Partou Kinderopvang.

Wasbaar welkom!

De Branchevereniging Wasbare Luiers ondersteunt het stickerinitiatief van Zero Waste Nederland. Met deze sticker kunnen kinderdagverblijven en gastouders duidelijk zichtbaar maken aan ouders dat wasbare luiers welkom en normaal zijn.

De sticker wordt op een goed zichtbare plek geplakt, bij voorkeur bij de entree. Het plaatsen vande sticker neemt mogelijke bezwaren weg bij ouders om wasbare luiers mee te nemen en geeft de gelegenheid aan zowel organisaties als bezoekers om actief het gesprek hierover aan te gaan.

MEER WETEN?

Op deze website hebben wij alle essentiële informatie over wasbare luiers gebundeld. Klik op een onderdeel, lees alles en… kom je er dan toch niet helemaal uit? Klik dan door voor persoonlijk advies naar één van de winkels die de luiers verkopen.

Informatie

Over wasbare luiers

Over ons